Sista inlägget från mig!

Det här blir mitt (Katarinas) sista inlägg på bloggen. Idag slutar jag arbeta på Rosendalsskolan för att i stället arbeta på Örtagårdsskolan i Malmö. Jag kommer att sakna alla elever och all personal jättemycket, men jag hoppas att alla är lika trevliga på nya jobbet!

Vi har hunnit med en hel del de sista veckorna:

Klass 4A har testat Databävern, där man försöker klura ut problem med hjälp av datalogiskt tänkande.

Alla klasser i tvåan har också testat datalogiskt tänkande, men på ett annat sätt. De har fått ”programmera” mig och varandra att rita efter instruktioner. Dessutom har de fått skriva meddelanden på datorspråket, binär kod. (Här kan ni hitta mer om binär kod!)

Elever som läser arabiska som modersmål har fått läsa sagor högt för barn från förskolorna i området och från Nygårdsskolan. De har varit jätteduktiga att läsa och de små barnen verkade väldigt intresserade! Själv förstod jag bara några ord här och där men har i alla fall lärt mig namnet på flera nya djur…

Emelie, som ska bli nya bibliotekarien efter mig, har varit och hälsat på nu i några dagar. Jag tror att ni kommer att få hitta på mycket kul och intressant med henne också.

Ha det så gott!

Katarina

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *