Berättelser från författarbesök

Här är berättelserna som klass 1 skrev tillsammans med Katarina Genar vid hennes författarbesök!

 

1A:

Det här är Fluffi. Hon bor i en koja i skogen. Hon är jättebra på tennis. Hon tycker att det är svårt att klättra. Fluffi är livrädd för hundar. Mest av allt önskar sig Fluffi en cykel.

En dag ska Fluffi baka en kaka. Då plötsligt hör hon ett mystiskt ljud. Fluffi blir jätterädd. Hon börjar skaka. Hjärtat bultar hårt. Tänk om det är en hund!

Som tur är kommer Fluffis goda vän och säger:

– Var inte rädd, det är bara jag, din vän.

Plötsligt kommer Fluffi på: Kakan! Den står ju i ugnen. Tänk om den har blivit bränd!

Fluffi skyndar sig att ta ut kakan. Kakan är perfekt!

De fikar tillsammans. Fluffi är glad.

 

1B:

Det här är Hubba. Hon bor i en liten koja på en öde ö. Hon är bra på att simma men orkar inte så långt. Hubba är rädd för hajar.

En dag ska Hubba ge sig av på en utflykt. Hon tar båten. Hon ska ta en promenad i skogen när hon kommer fram. Hubba är ganska ensam. Hon önskar att hon hade en vän.

Hon sitter på båten. Då plötsligt blir det storm. Hubba blir rädd. Hennes hjärta dunkar hårt. Då ser hon något som blänker. Det är en guldfisk som kan uppfylla önskningar. Hubba önskar att stormen ska gå över och att hon ska få en vän.

Hubba kliver av båten. Nu är hon framme i skogen. Då ser hon en tjej som ser snäll ut. De blir vänner. De leker tillsammans och simmar. Solen skiner. Det känns skönt. Hubba är glad.

 

1C:

Det här är Ville. Han bor i en villa. Ville är snäll. Han gillar att gå på McDonalds. Ville kan springa jättesnabbt! Han har svårt att fånga bollar. Han är rädd för zombies. Ville önskar att hans mamma och pappa som är försvunna ska komma tillbaka.

En dag ska Ville gå till McDonalds. Där hittar han sin mamma och pappa. Ville blir jätteglad! De äter hamburgare tillsammans.

 

1D:

Det här är Uno. Uno bor i ett slott. Uno är bra på att göra volter. Uno har en hemlighet. Han är kär i en tjej, men han vågar inte berätta det. Tjejen heter Greta.

Uno är kung. Uno är rädd för spöken. Han vågar inte gå ner i källaren

En dag ska han fråga chans på Greta. Hon bor nära slottet. Uno går ner till Greta. Men då plötsligt känner Uno något kallt bakom sig. Det är ett spöke som drar i honom. Hans hjärta dunkar snabbt.

Som tur är kommer Greta. Hon skrämmer iväg spöket! Greta och Uno pratar.

– Jag gillar dig, Greta, säger Uno. Tack för att du skrämde spöket.

Sedan kysser de varandra och Uno frågar chans på Greta. Greta säger: JA!

De bor på slottet och lever lyckliga i alla sina dagar.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *