Trailers till äventyrsklassiker

Under hösten har klass 5C arbetat med sex av Maj Bylocks äventyrsklassiker, förkortade upplagor av kända böcker. De böcker vi valde var Från jorden till månen, Gullivers resor, Moby Dick, Den siste mohikanen, Skattkammarön och Tom Sawyers äventyr.

I samband med detta har de också filmat trailers till böckerna. Några elever valde att använda minifigurer, medan andra ställde upp som skådespelare.

Filmerna är nu färdiga och eleverna har fått se varandras. En av filmerna, Tom Sawyers äventyr, har jag också visat för de andra fokusbibliotekarierna i Linköpings kommun, samt för ett par rektorer. Den fick ett mycket positivt mottagande!

Alla sex trailers finns på en CD att titta på i biblioteket, samt på I-katalogen. Här på bloggen är jag stolt att kunna visa två stycken trailers med namn, samt en anonymt. (Tom Sawyer-filmen, som är den längsta, blir tyvärr i rätt dålig upplösning.)

Moby Dick 

från jorden till månen

Tom Sawyer

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trailers till äventyrsklassiker

  1. Åsa skriver:

    Vilka bra trailers och dessutom ett bra sätt att få in datoranvändning i skolarbetet på ett kreativt och bra sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *