Nya skyltar och andra bilder i biblioteket

En sak som är kul i biblioteket är alla teckningar jag får in. Nu har barnen i det yngre biblioteksrådet dessutom skrivit och ritat skyltar till de olika avdelningarna (som tidigare varit rätt dåligt skyltade):

Skylt till lärarlitteraturen Skylt till SO-avdelningen, illustrerad med en riddarborg.Skylt till fackavdelningen, med texten Faktabok och en bild på en tjej som säger Aha! Nu förstår jag! Skylt till NO-avdelningen, med en man som sover i solskenet på gräset.Skylt till läskiga böcker Skylt till Hcf-hyllan Skylt till Hcg-avdelningen Skylt till hyllan med lättlästa böcker.

Dessutom finns förstås alltid utställningsskåpet!

Utställningsskåpet

Några av fyrorna har arbetat med Ingelin Angerborns Sorgfjäril och då både ritat fjärilar och associerat till ord och musik.

Utställning av fyrorna där de ritat och skrivit till boken Sorgfjäril.

Kanske är det den utställningen som har inspirerat våra sexåringar när de har fått rita fritt:

6-åringars teckningar, med fjärilar

Fast ibland blir de faktiskt inspirerade av de sagor de får höra. 🙂 Den här teckningen ritade en elev i förskoleklassen efter att jag hade berättat sagan om Dummerjöns. Den föreställer Dummerjöns och hans prinsessa i slutet av sagan:

Dummerjöns med prinsessan

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *